606 RAMAZANSKIH PAKETA PODGORICI OD IZPGNY

Svake godine pripadnici muslimanske vjere isčekuju početak svetog mjeseca Ramazana, mjesec u kojem se kroz vjerovanje iskazuju posebne vrline i vrijednosti vjerujućeg bića.

 

 

Ono što je posebna karakteristika za vjernike muslimane jeste da je to mjesec dokazanog vjerovanja, i ličnog požrtvovanja i slobode duše kroz odricanje svega onoga što je tišti i tjera na pohlepu, kojom se uslovljava sreća svakog čovjeka.

 

 

Ličnim primjerom Islamska zajednica Plav i Gusinje iz New Yorka na čelu sa predsjednikom Hdž. Smailom Srdanovićem godinama unazad svoju humanist i solidarnost iskazuje kroz razne projekte širom svijeta.

 

 

Jedinstveni projekti ukazuju da se radi o najbolje organizovanoj dijaspori koja prednjači u mnogim dobrima gdje god se ukase prilika za to.

 

 

Obzirom da su u fokusu njihove misije države i društva u kojima žive, a sve to kroz izgradnju bogomolja, kuća socijalno ugroženim porodicama, stipendiranje i školovanje djece bez jednog ili oba roditelja kao i pomoć mnogim zemljama pogođenim prirodnim katastrofama, argumentovana činjenica je da izosi ovih projekata dosežu milionske donacije širom svijeta.

 

 

Brza reagovanja u vidu donacija urgentne pomoći državi Bosni i Hercegovini u gradovima zahvaćenim velikim poplavama i ne davnog zemljotresu u Albaniji čija je vrijednost projekta preko 100,00,00 dolara.

 

 

Činjenica i fascinatan podatak je i to da je ova zajednica odmah na početku pandemije korona virusa,  svojoj matičnoj zemlji Crnoj Gori poslala pomoć od 88, 500,00 dolara, zatim Bosni i Hercegovini, Srbiji i Kosovu 21, 500, 00 dolara, što je ukupno 110,000,00 dolara.

 

 

Posebna radost ovih dana u našoj multi konfesionalnoj Crnoj Gori jeste i donacija od 10,000,00 dolara u mjesecu Ramazanu koja je obradovala sve građane  bošnjačke, crnogorske, srpske i romske nacionalnosti bez obzira na vjeru ili lično opredeljenje u vidu 606 velikih paketa bogato popunjenih raznim namirnicama i sredstvima za ličnu higijenu potrebnim za normalan život.

 

 

Donacija je sprovedena u djelo i dostavljena na adrese građana širom opštine Podgorica kao i opštine Tuzi sa svim prigradskim naseljima i oni koji su prvi dobili velike pakete su bili stara, bolesna i iznemogla lica, zatim samohrane majke, djeca bez jednog ili oba roditelja i ostale socijalno ugrožene porodice.

 

 

Određen broj paketa je doniran kao čast vjerskim licima, kao i građanima koji volontiraju i pomažu pripadnicima svojih nacionalnih zajednica.

 

 

Velik broj paketa je dostavljen i institucijama Domu Komanski Most gdje su smještene osobe sa velikim mentalnim i fizičkim oštećenjima u razvoju, Sigurnoj ženskoj kući i Centralnom domu slijepih u Podgorici.

 

 

Vidno ushićeni i srećni građani na doniranoj donaciji su izrazili sve riječi hvale donatorima koji su ih se sjetili u ovim teškim vremenima za sve nas.

 

 

Rukovodstvo Islamskog kulturnog centra Podgorica na čelu sa predsjednikom Džihadom Ramović je imalo čast i zadovoljstvo da bude  realizator ovako divnog projekta u namjeri da sudjeluje u izgradnji dobrih odnosa države i dijaspore rođenih humanista naše lijepe Crne Gore.

 

 

Uzvišenog Boga nama svima jedinog, jedinog molimo da donatora obaspe blagodatima oba svijeta i donirano im vrati ljepšim, većim i vrednijim, amin.

 

 

Informativna služba web portala ikcpg.me

Galerija slika